RWG bereikt overeenstemming over financiering containerterminal Maasvlakte 2

Rotterdam, 19 juni 2012 Rotterdam World Gateway (RWG), een consortium van DP World, APL, MOL, HMM and CMA-CGM, heeft financial close bereikt voor de projectfinanciering van de eerste fase van haar containerterminal op de Tweede Maasvlakte.

De aanleg van de RWG-kavel werd vanaf 2009 uitgevoerd door het Havenbedrijf Rotterdam. Het eerste – 1150 meter lange – kadedeel is inmiddels opgeleverd. RWG zal nu de bouw van de terminal starten, teneinde in de tweede helft van 2014 operationeel te zijn. Tegen die tijd beschikt het bedrijf over een state-of-the-art, volledig geautomatiseerde terminal, met een kadediepte van 20 meter, een afzonderlijke binnenvaartkade van 550 meter en een eigen spoorterminal. De overslagcapaciteit bedraagt 2.35 miljoen TEU.

De financierende banken zijn ABN-Amro, BTMU, KfW Ipex, Mizuho, NIBC, SMBC and West LB. De kredietfaciliteit heeft een looptijd van twintig jaar en een totale omvang van € 360 miljoen.

RWG werd geadviseerd door Rothschild (financieel), Norton Rose (juridisch en financieel) en Clifford Chance (procurement). De banken werden bijgestaan door Linklaters (juridisch), OSC (commercieel), Royal Haskoning (technisch), Marsh (verzekering) en BDO (model audit).